Menu icon

Digital logistik som kan rädda liv

Vårt samarbete med Envirotainer ger effektiva lösningar för säkra läkemedelsleveranser.

Om Envirotainer

Envirotainer är en global marknadsledare inom cold chain för säkra läkemedelsleveranser. Företaget tillverkar och hyr ut aktivt temperaturreglerade containrar som används i flygtransporter över hela jordklotet, främst inom läkemedels- och bioteknikindustrin. När hela världen ska vaccineras för Covid-19 har företagets kylcontainrar för flygfrakt en nyckelroll när det gäller att säkra leveranserna av de temperaturkänsliga vaccinen.

Vårt uppdrag

Spinit har varit utvecklingspartner till Envirotainer sedan 2010. Vårt första projekt tillsammans innebar en uppdatering av företagets befintliga order- och logistiksystem. Genom att bygga ett nytt modernt system, bättre anpassat för Envirotainers affärsmodell skapade vi förutsättningar för en mer effektiv och lönsam order- och logistikkedja.

Systemet är uppbyggt av en mängd mindre tjänster där varje tjänst utför en dedikerad uppgift. Integrationer finns mot bland annat Microsoft Dynamics Nav och Salesforce.

Vi levererar också ett flertal affärskritiska webbapplikationer såsom order/Invoice-management, kundportalen Envirotainer Portal där kunder själva lägger in och administrerar sina orders och telemetrisystem för insamling av data från kylcontainrarna.

Med hjälp av den senaste tekniken inom bland annat systemutveckling, big data och Machine Learning hjälper vi Envirotainer att stärka sin digitala närvaro, nå sina mål och utöka sin marknad.

Niklas Lindwall

System Architect &
Customer Team Lead
031-748 30 05niklas.lindwall@spinit.se