Menu icon

Molnbaserade lösningar inom projektadministration

Spinit har ett gynnsamt samarbete med LEQM där fokus ligger på maskininlärning och digitalisering av planeringsprocesser.

Om LEQM

LEQM grundades i Göteborg 1994. Efter att ha arbetet med projekthantering inom bilindustrin i många år upplevde företaget att de befintliga systemen inte var tillräckligt bra. De utvecklade och introducerade därför mjukvaran VPL® (Virtual Project Leader) år 2001. Projekthanteringssystemet VPL® används idag av ett flertal kunder i Europa, Kina och USA och har blivit standarverktyget för två av Sveriges ledande bilföretag när det gäller planering.

Vårt uppdrag

Spinit fungerar som utvecklingspartner till LEQM. Tillsammans arbetar vi agilt med systemutvecklingsresurser, projektledning och maskininlärningskompetens och har haft ett gynnsamt samarbete sedan 2016.

Under 2020 var vi delaktiga i utvecklandet av VPL Ai®, en artificiell projektcoach samt produkten VPL Digital Sprint Board® som är en digital lösning för dagliga standup-möten och sprintplanering. Produkten är en molnbaserad mjukvara. Båda systemen är integrerade med VPL 10, som digitaliserar och automatiserar planeringsprocesser.

När vår systemutvecklare slutade tog en av Spinits utvecklare vid. Övergången gick ovanligt bra och tack vare detta jobbar vi nu med mycket erfarna programmerare som utstrålar yrkesstolthet – det känns stabilt och bra.

Robert Wigemo VD och grundare LEQM

Bengt Nilsson

Sales &
Staff Manager
031-748 30 01bengt.nilsson@spinit.se