Menu icon

Redesign av Randeks human-machine interfaces.

Spinit har designat runt 20 av Randeks uppdaterade human-machine interface.

Om Randek

Randek är en pionjär inom innovativa automationslösningar med kunder inom prefabricerad hustillverkning. Randek utvecklar och producerar högpresterande maskiner och system för vägg-, golv- och taklinjer och takstolar samt produkter som kapsågar, vändbord och specialmaskiner sedan 1940-talet.

Vårt uppdrag

Randek anlitade Spinit för att de ville uppdatera alla deras Human-Machine Interface och UX/UI Designers på Spinit designade UX och UI designs för dessa.

Tillsammans med representanter från Randek hade vi en iterativ designprocess där vi designa ett HMI i taget och iterera tillbaka och designade om efter feedback och ändringar för att hålla alla designs konsistenta och användarvänliga. Projektet höll på från 2021 till juni 2022 och resulterade i:

• High fidelity prototyper i Adobe XD för 20 fristående HMI:er
• Interaktiondesign, microinteraktions och flow för desktopsystem
• Ett skräddarsytt designsystem och design guidelines framtagna för Randek
• Graphical design och nya ikoner

Tillsammans med Spinit har vi tagit fram en helt ny generation HMIer, snyggt och funktionellt utformade. Kundreaktionerna har varit översvallande positiva och mycket beror det på att vi tillsammans har tagit oss tiden att faktiskt fundera på hur våra kunder arbetar snarare än att berätta för våra kunder hur våra maskiner arbetar. Spinit har en stor del i detta och har utmanat oss som en traditionell maskintillverkare att tänka nytt.

Marcus Englund, Software Developer - Randek

Christer Wahlund

Marketing Manager &
Team Lead
031-748 30 14christer.wahlund@spinit.se