Menu icon

Fokusera på att automatisera din verksamhet

Conscriptor bidrar till bättre vård genom att automatisera processer som tar tid från vårdpersonal.

Ett bra exempel på hur man kan använda digital teknik är Conscriptor som vi har varit med och hjälpt till att skapa en helt ny affär. Stort fokus har hela tiden varit att försöka automatisera så mycket som möjligt för att kunna vara konkurrenskraftig och utmana gamla mönster.

– Det hela började med att vi såg att journalhanteringen tog väldigt mycket tid och resurser i anspråk på en vårdcentral. Personalen på en vårdenhet ska ju i största möjliga mån arbeta med att behandla patienter. Men verkligheten är också att en vårdenhet dras med väldigt mycket kostsam administration, säger Henric Carlsson som är grundare och VD till Conscriptor.

Idén började ta form. Conscriptor ville kunna göra det möjligt för vårdenheterna att erbjudas en journalhantering som frigjorde betydelsefull tid och att kostnaderna därmed skulle kunna sänkas.

– Vi kände att målgruppen skulle kunna ha så pass mycket att vinna på en effektiviserad journalhantering att vi bestämde oss för att ta fram en lösning, fortsätter Henric. Vår idé gick ut på att vi ville erbjuda vårdenheterna en tjänst där diktat samlas in digitalt, förmedlas på ett säkert och tillförlitligt sätt till oss på Conscriptor, och att vi på distans agerar som läkarsekreterare.

Fler av våra nyheter