Menu icon

Hur fungerar det att jobba med elastisk utveckling?

Varför väljer våra kunder att jobba med elastisk utveckling?

Vårt samhälle blir allt med digital­iserat och med­veten­heten om hur detta påverkar oss ökar hela tiden. Spinit har jobbat med flera av våra kunder under många år och vi är med och stöttar dem i deras IT-utveckling. Varför väljer då våra kunder att jobba med oss?

Den elastiska IT-avdelningen

När vi försöker förklara vad vi gör så brukar vi säga att vi sköter våra kunders utveckling elastiskt. Vi anpassar oss efter våra kunders behov och komplett­erar dem med erfaren personal och nya kunskaper. Som leverantör följer vi våra uppdrags­givares plan­ering och när de har mycket som ska upp­graderas och lev­ereras så sätter vi in en större arbets­styrka.

De flesta av våra utvecklare jobbar tillsammans på vårt kontor

Spinits kontor ligger i centrala och sydvästra Göteborg och vårt mål är att så många som möjligt av våra med­arbetare sitter och jobbar hos oss här i Sisjön eller på distans. På detta sättet är vi annor­lunda mot många andra IT-konsulter. Vi vill att våra team sitter in-house och jobbar till­sammans och utbyter kunskap med varandra. Vissa av våra kunder har inga eget team av system­utvecklare. Däremot så har de flera tekniska projekt­ledare som vi jobbar till­sammans med. Deras IT-infra­struktur behöver regel­bundet utvecklas, förbättras och under­hållas. Vi jobbar tillsammans med deras projekt­ledare och de behöver inte anställa egna program­merare.

Vi sätter oss in i hur våra kunders affärsmodell fungerar

Vår roll när vi hjälper våra kunder att utveckla avancerade webb­lösningar är att lära känna deras verksamhet, skissa på en lösning till­sammans, bygga den tekniska platt­formen, testa att den funkar, och sen när platt­formen används så jobbar vi kontinuer­ligt med under­håll och förbättringar.

En av nycklarna för ett lyckat IT-projekt är att vi som lev­eran­tör förstår vad våra kunder tjänar pengar på. Alla som jobbar med ett IT-system måste sätta sig in i vad kunden gör för att bli lön­samma. Vi ägnar mycket tid åt att alla system­utvecklare i projektet får denna förståelsen.

Spinit har låg personalomsättning

Ett vanligt problem för många företag som har en egna systemutvecklare är att de har svårt att behålla sin personal på lång sikt. Många systemutvecklare vill vidare efter att ha jobbat med ett IT-system under en tid. Det är förstås helt naturligt att man går vidare i karriären. Men för en IT-avdelning så kan det få stora kon­sekvenser om en kunnig och insatt person för­svinner. Det kan göra att de får ett stort kunskaps­gap i sin organisation.

Spinit har låg personal­omsättning och vi ser alltid till att det finns mellan två till fem system­utvecklare som kan varje kunds system. Detta gör att vi inte riskerar att tappa all kunskap om ett system om någon slutar.

Tar med sig kunskap från andra projekt

Vårt arbets­sätt gör att alla utvecklarna tar med sig kunskap från andra projekt. På det sätter så kors­pollinerar vi kunskap och inspiration, och det i sin tur sporrar bra IT-lösningar.

Våra utvecklare jobbar fokuserat med våra kundprojekt

En annan anledning till att våra kunder väljer att jobba med oss är att våra system­utvecklare är dedikerade till våra kunders projekt. De har inte massor av andra dagliga arbets­uppgifter att ta tag i, utan de jobbar dedikerat och lägger all sin energi och kon­centration på våra kund­projekt.

Mentorskap

På Spinit så har vi alltid jobbat med mentor­skap. Erfarna program­merare delar villigt med sig av sin kunskap. Det är alltid ok att fråga någon om hjälp och det är en del av vår kultur.

Vi anpassar oss efter våra kunders behov

Vi anpassar sig till vad som händer ute hos våra kunder och kommer in och hjälper till när det behövs. På det sättet så blir vi den förlängda armen inom systemutvecklingen och vi ser till att vi har ett antal konsulter som alla kan och förstår våra kunders system.

Våra kunder betalar bara för den tiden de använder

Jobbar man med oss regel­bundet så betalar man en summa enligt avtalet och sen betalar man bara för de timmar som vi jobbar med era system. På det sättet så har man kontroll på kostnaderna och kan planera in uppgraderingar och utveckling enligt våra avtal.

Skulle vi säga att vi är unika? Ja, definitivt. Det finns inte många andra företag som på samma sätt som oss erbjuder en elastisk IT-partner.

8 anledningar till att välja Spinit som samarbetspartner:

  • Vi bidrar till kontinuitet i utvecklingen av dina avancerade webblösningar genom att vi har personal som kan era system. Det finns alltid mellan två till fem systemutvecklare som kan just era IT-system.
  • Våra systemutvecklare har jobbat med flera olika projekt och har på det sättet byggt upp en bred kompetens som de tar med sig in i era projekt.
  • Spinit har låg personalomsättning. Det betyder att kunskapen om våra kunders system stannar inom företaget.
  • Jobbar du med oss så behöver du inte lägga ner massa tid på att rekrytera nya systemutvecklare.
  • Vi sätter oss in i hur ert företag tjänar era pengar och hur er affärsmodell fungerar.
  • Som kund betalar du för den tiden som används i projektet.
  • Du får en flexibel långsiktig IT-leverantör.
  • Spinit tar allt personalansvar.

Fler av våra nyheter