Menu icon

Möt William Björklund

Kort intervju med William Björklund – en av Spinits nya systemutvecklare

Hej och välkommen till Spinit. Nu efter ett par månader in i jobbet så är det dags att presentera dig kort här på bloggen.

Hur brukar du beskriva dig själv i ett par meningar?

– Datorglad kille både i och utanför arbetslivet. Har alltid varit en djurmänniska och jag kultiverar ett matlagnings­intresse, speciellt för asiatisk mat. Jag tycker det är värt att ta sig tid med saker och låta kroppen komma i ro, vare sig det betyder en bergs­promenad med hunden eller att laga till en extraordinär maträtt.

Vad studerade du innan du började jobba här på Spinit?

– Jag pluggade till högskole­ingenjör på Chalmers. Första året är ekvivalent mellan elektro­teknik och data­teknik-programmen, och jag startade faktiskt på elektro. I slutet av första året hade jag dock fått klart för mig att mjukvara är roligare än kretsar och laplace­transformer, så jag bytte över till data­teknik.

På högskole­ingenjörs­utbildningen har man inte officiella inrikt­ningar, men genom sista årets valfria kurser körde jag på parallell-program­mering samt testning och verifiering. Kort och gott var tanken att klara av parallell-programmering och problemen som kommer med det.

Vad jobbar du med nu?

– Jag sitter med integrerings­jobb mellan Volvo och en kund vad gäller projekt­hantering just nu. Innan det jobbade jag på en betal­lösning för resor via virtuella kredit­kort.

Hur har den första tiden på jobbet varit?

– Det har varit stimulerande och väldigt roligt med projekten jag jobbat med. En hel del nytt och utmanande att sätta sig in i, men det har funnits gott om hjälp för att komma igång.

Har du några tips till dem som pluggar idag som vill jobba som programmerare i framtiden?

– Att lära sig att lära sig. En ny arbetsplats kan innebära nya arbets­metoder, nya ramverk och lösnings­gångar. Då är det bra att ha generella koncept i bagaget så att man kan suga åt sig allting.

Har du något specialintresse inom programmering?

– Jag är mycket intresserad av parallella program­flöden, men i mångt och mycket fastnar jag i nya intressanta tekniska lösningar hela tiden och blir nykär i datateknik.

Vilka tekniker ser du fram emot att lära dig mer om?

– Hur man har en chans på pingis om man saknar bollsinne. Programmerings­mässigt försöker jag lära mig mer front-end för att bli mer cross-functional.

Tack!

Fler av våra nyheter