Menu icon

Personporträtt: Johanna Forssén

Lär känna vår systemutvecklare Johanna som hittade systemutvecklingen genom teoretisk filosofi.

Hur brukar du beskriva dig själv i ett par meningar?

Empatisk. Känslig och dramatisk som en kalatea-växt.

Vad studerade du innan du började jobba här på Spinit?

Teoretisk filosofi

Vad jobbar du med nu?

Jag lägger just nu större delen av min tid på ett system vars syfte är att underlätta processer för att göra lönsamma affärer av helikopterdelar. Det är byggt i C#, .NET och React, och hostas i Azure. Vi använder domändriven design vid utveckling.

Hur trivs du på Spinit?

Jag känner kärlek för mina kollegor, chefer och våra kunder, och jag tycker att jag befinner mig i en skön syntes av allvar och lättsamhet. Som råga på allt är arbetsuppgifterna stimulerande.

Har du några tips till dem som pluggar idag som vill jobba som systemutvecklare i framtiden?

Visst!

Det första är: Du kommer definitivt att stöta på situationer där du inte fattar n-å-g-o-n-t-i-n-g! Bli kompis med den känslan.

Det andra är: Anspela på dina personliga styrkor och det som får dig att känna glädje. Du kommer att skänka mycket energi åt systemutveckling och då gäller det att ha en hållbar strategi. Om man hela tiden försöker vara något som man inte är, eller om man bara gör sånt som man tycker är tråkigt, så blir man dränerad och ens potential bortkastad. Om man är sig själv så får man chansen att komma till sin rätt, och har man roligt får man energi. Systemutveckling är en djup och bred domän, så jag tror att en bra systemutvecklare kan se ut på många olika sätt. Oftast jobbar man tillsammans med andra och då är det bra om man kan komplettera varandras förmågor.

Har du något specialintresse inom systemutveckling?

Nja. Något inom backend i så fall.

Vilka tekniker ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag är nyfiken på funktionella programmeringsspråk.

Fler av våra nyheter