Menu icon

Robbin – en systemutvecklare som brinner för American Barbeque

Kort intervju med nytillskottet Robbin. Nu är det dags att presentera dig kort här på bloggen.

Kort intervju med Robbin – en av våra nya systemutvecklare
Hej och välkommen till Spinit. Nu efter ett par månader in i jobbet så är det dags att presentera dig kort här på bloggen.

Hur brukar du beskriva dig själv i ett par meningar?

– Jag är en lugn och sansad person, jobbar metodiskt och är lätt att samarbeta med. På fritiden tycker jag om att grilla amerikansk barbecue, ju längre tid vid grillen desto bättre. Sedan tycker jag om att resa och reser gärna ett par gånger varje år. Gillar djur, framför allt katter, min katt är en av mina bästa vänner.

Vad studerade du innan du började jobba här på Spinit?

– Läste till systemarkitekt på Högskolan i Borås. Utbildningen var mer inriktad på kodande än systemkartläggning vilket jag tyckte var bra eftersom man då snabbt lärde sig att programmera. Utbildningen innehöll också en del spelprogrammering och vi gjorde bland annat spel till Xbox 360, vilket var spännande. Sedan fick man en del grunder i AI och maskininlärning vilket var intressant för att veta hur sådana system byggs upp. Efter skolan fick jag jobb direkt och jobbade med utveckling av en e-handelsplattform. Jag var ofta med på kundmöten och gjorde anpassningar efter kundernas önskemål tex. kopplingar till affärssystem.

Vad jobbar du med nu?

– Nu jobbar jag med ett projekt där vi skall hantera GDPR kartläggningen för en större koncern i ett system. I projektet använder vi nya tekniker för mig såsom Angular och en grafdatabas och Azure som driftslösning. Det jag gillar med arbetet här på Spinit är att det bedrivs mycket professionellt, med riktig projektledning och ett strukturerat arbetssätt. Man märker att det finns ett kvalitetstänk här.

Hur har den första tiden på jobbet varit?

– Tycker det har varit roligt med en arbetsplats med många likasinnade och stora möjligheter att utvecklas och testa nya saker. Sedan är det trevligt med allt runt omkring såsom aktiviteter och fruktkorg med mängder av bananer.

Har du några tips till dem som pluggar idag som vill jobba som systemutvecklare i framtiden?

Att inte vara så rädd för att testa, det är bara att öppna, skriva och testa, man lär sig då snabbt hur man kommer vidare genom att man blir nyfiken. Ett tips är att försöka utveckla något som man själv behöver och får nytta av, då upptäcker man att man utvecklas snabbt. Det finns massor av bra saker på Youtube som hjälper en igång.

Har du något specialintresse inom systemutveckling?

Inte rent tekniskt men eftersom jag är insatt och har stor erfarenhet av e-handel så har jag en spetskunskap inom det, vilket gör det extra intressant. Jag har koll på alla delar i det som behövs såsom betalningar, bokföring, lager & logistik. Sedan hjälper jag mamma att migrera sin e-handel till en ny plattform, kommer ett stort lyft inom kort. Kolla gärna in Ankis hästsport.

Vilka tekniker ser du fram emot att lära dig mer om?

– Jag lär mig gärna mer om Angular som jag jobbar med nu, jag vill lära mig mer om Azure och hur man kan använda det mer och alla de möjligheter som finns med molnet. Sedan satsar jag gärna vidare på .Net Core, gillar att det är plattformsoberoende så det inte alltid behöver vara en Windows maskin som kör en applikation.

Tack!

Fler av våra nyheter