Menu icon

Vi startar kompetenscenter inom Machine Learning

Vi har börjat bygga upp kompetens kring Machine Learning och är igång med flera spännande projekt.

Sedan ett par månader har vi startat med att bygga upp kompetens kring Machine Learning och är igång med ett antal spännande projekt. Som spetskompetensen inom området har vi rekryterat Fredrik Mäkeläinen. Många pratar idag om Machine Learning och vi hoppas kunna vara med och både reda ut begreppen och vara med i projekt där det kan tillämpas.

Vad är Machine Learning?

Machine Learning eller Maskininlärning som det heter på svenska är ett område inom datavetenskapen som handlar om metoder och algoritmer för att få datorer att lära sig och ta beslut utifrån data utan att de på förhand har programmerats för en specifik uppgift.

Ofta kan algoritmerna lära sig av historiskt data för att kunna förutsäga eller ta beslut avseende kommande data, och till skillnad från det mer statiska tillvägagångssättet vid klassisk programmering blir modellen då datadriven och bättre anpassad för problemdomänen.

Maskininlärning används därför ofta inom områden där det är svårt att få bra resultat med design och programmering av explicita algoritmer.

Med dagens fullkomliga explosion av tillgänglig data upplever maskininlärning just nu en renässansperiod, och det är många företag som upplever affärsnyttan av att inkorporera maskininlärning i sina befintliga system och processer.

Fler av våra nyheter